Tens cap dubte?

Com cuidar els tractaments de la micropigmentació?

Per tal d’obtenir els millors resultats en un tractament de micropigmentació, és recomanable seguir una sèrie de pautes per la seva cura:

Primeres setmanes després del tractament.

- No prendre cafè, tè o alcohol les 24 hores següents al tractament

- Evitar suar en excés les 48 hores posteriors al tractament

- No maquillar la zona micropigmentada durant 72 hores després del tractament. Es pot maquillar la resta de la cara i, si és necessari, aplicar una mica de fred a la zona tractada en cas de tenir alguna molèstia.

Primeres setmanes després del tractament.

A més de les recomanacions abans indicades es recomana:

- Aplicar una petita quantitat de crema o vaselina neutra dues vegades al dia durant les dues setmanes posteriors al tractament en cas de notar sequedat a la zona tractada.

- Netejar la zona suaument

- No rascar la zona.

- Evitar exposar la zona al sol en excés.

- No realitzar tractaments facials com, per exemple, un peeling.

- Evitar llocs amb alta humitat com son piscines, saunes, jacuzzis, banys turcs o solariums

- No submergir la zona micropigmentada al mar o la piscina.

A més, un cop passada la primera setmana, recomanem aplicar protecció solar de factor 50 a l’estiu o quan es prengui el sol.

Com evoluciona la micropigmentació?

L’evolució del tractament pot variar en funció de la zona tractada i del tipus de pell. Es poden donar una sèrie d’efectes, totalment normals, com poden ser:

- Lleuger augment de la intensitat del color i tirantesa a la zona tractada durant les primeres 24 o 72 hores

- Aparent baixada del color durant els primers 5 o 8 dies. Aquesta aparent baixada d’intensitat és deguda a la formació d’una capa, que forma la pròpia pell, i que cobreix la zona tractada donant la sensació d’haver esborrat el color. Aquest procés és totalment normal i el pigment tornarà a pujar de tó de forma gradual.

Retocs posteriors a la primera micropigmentació.

Passats 35 o 40 dies després del tractament, es pot fer una valoració del resultat en quant a color i intensitat. En cas de que el pigment s’hagi fixat de forma desigual o que, degut a la cicatrització, hagi quedat algun buit es podrà retocar la zona tractada.

A més, es revisarà el disseny i es farà una valoració per, si fos necessari, fer un retoc i definir el resultat desitjat. En cas de realitzar un retoc, el procés durant el tractament i les cures posteriors serien les mateixes que a la primera aplicació.